24Hour Business Camp som gick av stapeln för första gången 2009 går ut på att skapa och lansera en webbaserad verksamhet på 24 timmar.

Till skillnad från starten då besökarna fick rösta på bidragen så utsågs det nu av en jury ett vinnande bidrag som fick 25000kr från huvudsponsorn iis.

Kvaliten på bidragen var nu som då mycket hög. Bland de 37 deltagande projekten 2012 var det ett antal mat och receptrelaterade projekt med fokus på användarvänlighet bl.a.  alltomrecept.se, matloopen.se och skapamat.se samt appen kökshjälpen utvecklad av Susanne Jarl som även driver recepten.se.

Två andra nytänkande  projekt inom bostadsnischen var flytta.in och hittebo.se

Några av projekten jobbade med geotaggning t.ex. det lite mer nördiga foreverrobot och det nischade uparkour.mobi. Ted Valentin kopplade också på sociala medier med sin hotellinspiration.se.

Som alltid i tävlingssammanhang så kan man ju ställa frågan; Vann rätt bidrag?

Ja, här på bissniss.se får vi hålla med juryn om att även om formlens.com med sin enkla digitalisering av forumlär var en vinnarkandidat så var det bästa av de 37 bidragen  enklaavtalet.se En användbar webb-app för att på stående fot skapa ett skräddarsytt avtal utifrån färdiga avtalsmallar och skriva under med en digital signatur eller e-legitimation. Dock var själva delen med underskriften inte skapad under detta businesscamp utan hämtas från underskrift.se som de tre lagmedlemmarna Oskar Sjöberg, Jonas Bohlin och Andreas Massarsch jobbar med sedan tidigare.

 

Se alla presentatationer från 24hbc 2012:

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply