Många Svenskar drömmer om att slippa det svenska vädret och arbeta på en plats där det är varmt och soligt.
Tore friskopp har stor erfarenhet av att resa som entreprenör.
tore friskopp

tore friskopp

Bissniss.se har  intervjuat Tore som för tillfället arbetar på Malta.

Tore, du verkar ha en mängd affärsidéer.  Ett av dina senaste projekt sidekickc erbjuder content- och copywriting, översättningar etc.
Vad gjorde att du nu valt att satsa på detta projekt?
Jag har skrivit content åt olika kunder i flera år. I vintras hade jag så många kunder att jag antingen behövde anställa folk eller sluta ta nya beställningar. Jag valde att anställa och det har varit lyckat.

Vilket har varit ditt mest lönsamma projekt genom åren?

Jag drev tidigare ett företag vid namn Polyshop. Vi tryckte t-tröjor och sålde via nätet. Det var väldigt lönsamt under julruschen. Tyvärr inte lika lönsamt resten av året.
Och vilket har varit det roligaste?
Alla projekt är roliga på sitt sätt. Trycka och sälja t-tröjor var kul då man ibland såg folk ha dem på sig på stan. Att jobba med text är kul då jag är lite av en textnörd. Boken var rolig då jag fick mycket positiv feedback på den.

Just det, du har ju skrivit en bok också, sagor från verkligheten. var det också en lönsam affär?

Boken genererade en vinst på 20 000 kr vilket inte är lönsamt ur ett timlönsperspektiv. Allt för många timmar ligger bakom boken för att det någonsin ska kunna bli ”lönsamt”. Syftet med projektet var dock inte att generera monetär vinst. Jag gav ut boken främst av två skäl. Dels för att jag ville befästa det jag hade lärt mig vid konkursen av mitt företag. Att skriva ner sina lärdomar, även som blogg, är ett utmärkt sätt att minnas dem. Det andra skälet var för att det var kul. Att ge ut en bok är något av det roligaste man kan göra.

Du har ju förespråkat fördelarna med Malta bl.a. på din blogg torefriskopp.se
vilka är de 3 största fördelarna enligt dig?

1. Vädret
2. Ljuset på vintern
3. De låga skatterna

Enligt den svenska webbsidan hitta.se finns det 38 svenskar som heter friskopp i efternamn. är det släktingar till dig?

Jag är inte helt säker men jag tror det. I USA finns det en annan gren som också har namnet och de är jag inte släkt med.

2012 skrev du ett blogginlägg, 123 saker en entreprenör bör veta. om du bara får välja 3 saker man behöver veta som entreprenör. vad skulle det vara?

1. Fega inte
2. Sätt igång
3. Lär dig av dina misstag
Gör man det lär man sig snart de andra 120 sakerna.
Måste man ha några speciella egenskaper också eller tror du alla kan bli framgångsrika entreprenörer?
Betydligt fler skulle kunna vara företagare men långt ifrån ”alla” har det inom sig. Lyckligtvis behöver inte alla bli det heller. Världen behöver även läkare, sjuksköterskor, lärare, ingenjörer, sekreterare och städare.

Om man ska lyckas med sitt företag på Internet måste man också veta lite om sökmotoroptimering. vilka är dina 3 bästa tips inom det området?

  1. Ta reda på vad du ska ranka på
  2. Arbeta långsiktigt
  3. Skala
Använder du något SEO-verktyg? Vilket isåfall?
Gserp.
Ungefär hur många domännamn äger du?
Har dålig koll. Runt 40 skulle jag tro. Mitt domäninnehav består av sporadiska domäner jag köpt när jag skulle göra ett projekt och sen har jag varit för dålig på ”kill your darlings”.
Har du några förebilder eller idoler? Vilka isåfall?
Det finns många. Jag försöker se vad varje individ är duktig på och sen ta efter de sakerna.
Och så några snabba frågor.
Födelseår?
1981
Windows MacOS eller Linux?
MacOS

Favoritcitat?

”I am in favor of cutting taxes under any circumstances and for any excuse, for any reason, whenever it’s possible.” – Milton Friedman
Tack för intervjun.
Tack själv!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply