Det Jersey-registrerade spelbolaget BetIndex Limited som driver sajten och varumärket Football Index utreds nu av spelmyndigheterna i Storbritannien (UK Gambling Commission) och Jersey (Jersey Gambling Commission) med anledning av att företaget är på ekonomiskt obestånd.
Spelbolagets licenser är återkallade och inget spel får bedrivas hos spelbolaget medan utredningen pågår.
Football Index har dessutom varit tröjsponsorer åt fotbollsklubbarna Nottingham Forest och QPR (Queens Park Rangers) som nu har plockat bort spelbolagets logotyp från sina matchställ.

Fotboll Index kan sägas vara en hybrid mellan investering och betting där andelar i fotbollsspelare och deras framtida prestationer handlas på en börs.

Utbud och efterfrågan styr andelspriserna på marknadsplatsen och dessutom ger andelarna utdelning baserat på spelarprestationer på fotbollsplanen samt hur frekvent en spelare förekommer i positiva ordalag i media.

Många har varnat för att upplägget liknar ett pyramidspel eller ponzibedrägeri vilket kräver att nya andelsägare tillkommer i en allt högre takt för att finansiera utdelningar till befintliga andelsägare.

I början av år 2020 tog man också bort möjligheten att sälja tillbaka andelar direkt till Football Index s.k. ”instant sell” vilket innebar att enda möjligheten att få tillbaka sina investeringar var att sälja andelar på börsen till andra investerare vilket så klart försvårar möjligheterna att sälja av innehav på ett smidigt sätt och i samband med det rasade också priserna på investeringarna.

Man bedömer att över 500 000 personer har investerat i spelarandelar genom football index och många av dessa verkar nu förlora stora delar av sina investeringar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply