Några tips för att få en bra start på dagen.

1, Vaknande till en härlig melodi. Många av oss väcks av väckarklockans fruktansvärda pip från en härlig dröm. Väck dig själv istället med en härlig låt som ger ett behagligare uppvaknande.

2, Fokusera dina tankar på dagens aktiviteter. Ligg kvar någon minut i sängen eller sätt dig upp om du lätt somnar om och tänk igenom dagens kommande positiva händelser. Fokusera också på det som är viktigt och möten du kommer att ha. Påminn dig av vad du vill ha ut av dessa och spela en film i ditt huvud om din dag som du önskar att den ska bli i den bästa av världar.

3, Drick ett stort glas vatten. Min kloka faster sa alltid att dricka vatten är som att vädra ett instängt rum. Vi är oftast uttorkade när vi vaknar på morgonen och kroppen är i behov av att fylla på vätskedepåerna för att kunna ge oss den energi vi behöver.

4, Andas djupa, långa andetag. Syre en av våra primära källor för att kunna hålla oss pigga en hel dag. Andas gör vi såklart hela tiden, men många av oss andas endast i bröstet och använder långt ifrån lungornas fulla kapacitet.

5, Träna rösten eller sjung i duschen. När vi sjunger så stimulerar vi både rösten, andningen och olika välbehagshormoner i oss – om det är en låt vi tycker om. Detta är ett enkelt sätt att peppa upp sig själv och att fokusera på här och nu.

6, ”Mental och fysisk träning”. Ett mindfullness-, qigong-, mental tränings-  ett yogapass, morgongymnastik och / eller en andakt stimulerar ditt mentala och fysiska mående. Glöm inte att det är bättre att göra några ”sträcka på sig-rörelser” och några mentala övningar regelbundet än att ursäkta sig med att man ändå inte hinner göra ett helt program.

7, Närhet och kontakt. Använd lilla stunden på morgonen till att njuta av det härliga du har runt omkring dig med exempelvis närhet till dina nära och kära.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply