I bokio kan man bokföra på traditionellt sätt men man har också många enklare sätt att använda t.ex.  genom att användaren fotograferar av eller scannar in sina kvitton, laddar upp fakturor som pdf eller helt enkelt mailar dem som bilaga till en speciell bokio-mailadress.  Med bokios AI-motor läser de av summa och när man sedan skriver in vad fakturan avser föreslår de ett konto som det ska bokföras på och om allt ser bra ut behöver användaren bara klicka på en knapp för att bokföra händelsen. Informationen sorteras och bokförs och användaren får sedan en färdig bokföring och deklaration, som användaren skickar till Skatteverket.

Bokio är grundat av vd Viktor Stensson, teknikchef Mikael Eliasson, strategichef Joel Rozada och designansvarig Emma Rozada och för utvecklingsarbetet har man bl.a. tagit in 500 000 kronor från Vinnova och Chalmers Ventures.

2017 tog man också  in 50 miljoner kronor i en så kallad A-runda för att påskynda expansionen i Sverige och utomlands.

Bokio har även fått sin första storkund, Fortner, en av Sveriges största redovisningsbyråer.På sikt minskar det det administrativa arbetet både för företagaren och redovisningsbyrån eftersom AI-motorn sköter det tidskrävande jobbet och byrån kan jobba mer med rådgivning istället.

Om man som företagare har någon utgift som man inte vet hur man ska bokföra kan man mot betalning få hjälp med den direkt via bokio.

2021 begränsades gratisversionen av bokio kraftigt så för att dra fördel av de smarta funktionerna behöver man en betalversion av bokio.

Vill man ha ett gratis bokföringsprogram finns  t.ex. visbok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply