Att driva eget företag kan vara riktigt tufft och tidskrävande.
Man behöver ofta lägga mycket mer tid än en anställd för att få ut samma lön. Speciellt i början. Detta då du som egen företagare behöver sköta allt i från kundanskaffning till bokföring. Så för varje timma som du verkligen kan fakturera kunden kanske du har en timmes förarbete och lika lång tid efterarbete som den som är anställd inte har. Och om en anställd jobbar 8 timmar per dag så… Ja… Det blir inte så många timmars sömn som egen företagare det dygnet.
Förhoppningsvis får man snart återkommande kunder som inte kräver så mycket förarbete och även efterarbetet kan effektiviseras med enklare bokföringsprogram etc.

Fördelen är att du på ett friare sätt kan dela upp denna tiden som du lägger ner.
Många av arbetsuppgifterna kan du utföra sent på kvällen och om det är vackert väder någon dag kan du spendera dagen utomhus, för att jobba ifatt på kvällen igen. Dock utan OB, men ändå.

Det gör att man som företagare kan ägna sig åt friluftsliv, lättare en en som är anställd kl. 9-5. Med kontoret på fickan kan man t.o.m. ge sig ut på friluftsturer och sköta en del av arbetsuppgifterna under bar himmel.
Det underlättar naturligtvis om man har bra friluftsutrustning. Getcamping.se har vad man behöver, oavsett om man bara ska ut på en kort tur mellan arbetspassen, eller om man ska ut flera dagar i sträck med tält och sovsäck.

Oavsett vilket så ger närheten till naturen en avkoppling som är svår att få någon annanstans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply