Det finns många filmklipp på youtube. En del riktigt bra och väldigt många riktigt dåliga.  Många aktörer skapar kanaler med egenproducerat material eller ett urval av en viss genre eller av det bästa på youtube.

Och det är inte bara okända privatpersoner som jobbar med detta utan 2013 presenterade företaget United Screens att man kommer  skapa ett kanalnätverk på youtube  för digitala plattformar som TV,  dator eller smartphone bestående av  populära klipp och program från webb och traditionell TV och nya egenproducerade program skapade direkt för United Screens.

Olika kanaler tas fram för att passa  olika målgruppers intressen. Tittaren kan enkelt navigera i kanalutbudet på United Screens huvudkanal på YouTube.

Grundarna till United screens är Stina Honkamaa, Malte Andreasson och Jan Zachrisson.

Stina Honkamaa har mellan 2008-2013 varit vd för Googles och YouTubes svenska verksamhet. Innan dess var hon vd för mediebyrån Carat.

Malte Andreasson har de senaste 14 åren arbetat på TV4 där han senast hade rollen som planeringsdirektör för TV4-gruppens 43 TV-kanaler.

Jan Zachrisson har haft flera chefsposter på TV4 och var med och grundade produktionsbolaget Jarowski/Zodiak Television (idag Zodiak Media). Tillsammans med Oscar Höglund är han en av grundarna av Epidemic Sound.

Oscar Höglund har erfarenhet från Zodiak Televisions ledningsgrupp där han även ansvarade för nya medier. Idag är han vd för Epidemic Sound.

För den som söker inspirerande filmklipp  finns det också webbsidor med högkvalitativa tal och föreläsningar.  Dels sidor som är fokuserade på undervisning och inlärning, s.k. MOOC, (Massive open online courses)

och dels sidor som  tillhandahåller inspirerande, tankeväckande eller motiverande tal och föreläsningar.

Exempel på dessa är ted.com fora.tv och dolectures.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply