Alltid när vi upplever eller prövar på något nytt så gör vi normalt stora framsteg initialt. Om vi prövar en ny sport blir vi snabbt bättre, ett nytt förhållande utvecklas snabbt i början och när vi utövar en ny sysselsättning eller ett nytt kunskapsområde lär vi oss mycket nytt i början.
Sedan kommer vi alltid till någon slags platå. Vi stöter på motstånd. Vi utvecklas inte lika fort och lär oss inte lika mycket. Det kan kännas jobbigt och motigt. Naturligt har vi olika sätt att reagera på detta. Den som är kicksökare kanske då ger upp och prövar på något annat för att få den kick det ger att känna att man utvecklas snabbt. Vi testar någon annan sport. Hoppar till ett nytt förhållande, eller väljer ett nytt område att jobba med.  En del är mer uthålliga. De blir  frustrerade, stångar sin panna blodig och i många fall kommer de vidare. De kommer förbi platån och kommer till en ny nivå och kan utvecklas mer. Vi kan kalla dem forcerare.

Oavsett vilken grundtyp vi är så kan vi, enbart genom att bli medvetna om detta mönster, istället för att ge upp eller bli frustrerade när det kommer en platå, en motgång eller något känns jobbigt, så kan vi tänka; Nu har jag kommit till en platå. Det är motigt och jobbigt just nu, men om jag vet om det, fortsätter att jobba och riktar in mig på målet så kommer jag förbi denna platå och vi kommer att fortsätta utvecklas och komma till nästa nivå. Vi blir mästare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply