Rikedom kan handla om många saker.  Men ofta handlar det om att ha tid och råd med det man vill göra. En person som har en hög lön och som ständigt jobbar har kanske inte så stor nytta av pengarna. Så för att verkligen vara rik och kunna ha ett rikt liv, behöver man alltså både ha gott om tid och pengar. Det bästa sättet att få den ekvationen att gå ihop är att på sikt inte behöva byta sin tid mot pengar, utan att kunna erhålla någon form av passiva inkomster. Med passiv inkomst menas inte någon som inte kräver en arbetsinsats, men en inkomst som ger återkommande inkomster efter en ursprunglig arbetsinsats, ev. med mindre återkommande arbetsinsatser, men som inte är så omfattande som storleken på inkomsten. 

För att bli rik och nå dit man vill är det viktigt att fråga sig; Var är jag idag?
Om man ska börja ett viktminskningsprogram t.ex. är det självklart att börja med att ställa sig på vågen för att se vilket utgångsläge man har.  Eller om man är i skogen och orienterar. För att ge ett förslag på vart man ska gå måste man veta var man är. Om man är bakom stenen eller framför stenen. Eller t.o.m. under stenen… Men när det gäller personliga mål så är det inte lika självklart att man börjar med denna viktiga frågeställning. Vad har du för utgångsläge och vilka förutsättningar har du?

Därefter kan man skaffa sig ett tydligt mål och skriva ner det. Målet ska definiera var man vill vara och när. 

När man har ett mål kan man börja ta reda på vad man behöver göra för att ta sig dit. Dela upp i tydligt definierbara delmål. T.ex. om ett mål är att tjäna 10 000kr per månad på en webbsida. Definiera hur många besökare du räknar med att behöva för att uppnå det målet. Och därefter hur ofta du behöver uppdatera den med innehåll och hur många nya inlänkar som behövs per dag. Och därefter hur många personer du behöver kontakta, hur många säljsamtal du behöver ringa samt hur många nya inlägg du behöver skriva.

Naturligtvis kan det vara svårt att sätta upp dessa delmål, men det är viktigt att ha dem och om de visar sig inte stämma kan man justera vad som krävs för att uppnå respektive mål.

Visualisera också för dig själv hur det kommer att kännas när du nått ditt mål. Det ger motivation att fortsätta jobba mot ditt mål.

Det krävs inte bara kunskap för att uppnå ett mål. Hur många vill inte gå ner i vikt utan att lyckas, trots att de vet hur man gör. Kompetensen att lyckas består av både kunskap men även attityd. Din inställning och motivation för att nå målet kommer att avgöra om du lyckas.

Om du lyckas tända en eld i ditt hjärta där du verkligen är motiverad och har rätt inställning för att lyckas kommer du snabbt att kunna flytta den till baken och få saker gjorda.

Naturligtvis kommer du att stöta på motgångar och kanske t.o.m. motarbetas av personer i din närhet. Skaffa dig ett team med människor som stödjer dig i din framgång. Som kan dela dina intressen och visioner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. Vad vill du med ditt mål | bissniss.se Svensk internet business says:

    […] är medvetna om vilkten av att sätta upp mål och delmål för att nå ett rikt liv. Men för att inte hamna snett är det också viktigt att fråga sig varför man har satt upp ett […]

Leave a Reply