Som företag finns du med i en mängd register och säljare använder naturligtvis dessa register för mer eller mindre riktad reklam för att hitta potentiella kunder.

Känner du att du att ditt företag får för många erbjudanden som inte är relevanta för dig kan du dölja dina uppgifter från dessa register.

Statistiska Centralbyrån, SCB
Statistiska centralbyrån har hand om det officiella registret över alla företag i Sverige. Registret är offentligt och används som källa för andra företags och adressregister. Hos SCB går det att spärra adress och/ eller telefonnummer.  Spärren gäller tillsvidare. Kontaka SCB på 019-176580 eller scbforetag@scb.se

Bisnode
Bisnode, tidigare PAR och direktmedia, har i registret PARAD adresser, epostadresser och telefonnummer till svenska företag. Du kan begära en heltäckande reklamspärr eller att bara vissa uppgifter som t.ex. telefonnummer spärras. Spärren gäller i tre år.

 

Genom att spärra dig för reklam hos SCB och Bisnode kommer du antagligen undvika 90% av all reklam riktad till ditt företag. Det kan dock ta några månader tills effekten slår igenom. Om du trots spärr hos Bisnode och SCB får ett samtal som du upplever som störande kan du fråga genom vilket adressregister de fått dina kontaktuppgifter och sedan be att få dina uppgifter borttagna därifrån. Andra företag som säljer kontaktuppgifter till företag är UC (uc.se), Creditsafe (creditsafe.se) och syna (syna.se).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply