Långvarig eller frekvent återkommande stress är inte bra för oss som personer, men det är svårt att låta bli att bli uppstressad när man sitter på ett försenat tåg på väg till ett viktigt möte, när man letar efter nycklarna och man borde ha åkt för 10 minuter sedan eller när man har en deadline men det är massor av arbete kvar att göra.

Lösningen är att ta för vana att välja det näst snabbaste alternativet. T.ex. när det gäller resor så tittar du vilka alternativ som finns och väljer det näst snabbaste. Om du ska ta dig 5 km t.ex. så kanske alternativen som är tillgängliga är bil och cykel. Då väljer du att cykla. Om du sedan tappar bort nycklarna eller något annat händer som gör att du inte lyckas ta dig iväg i tid så finns alltid det snabbaste alternativet kvar som utväg. Om du ska på ett mycket viktigt möte där du inte får komma försent så kan du för denna gång ta bilen istället.

Eller om alternativen är tåg eller buss så kanske du väljer bussen, om du ser att det finns en tågavgång som ligger lite senare som också tar dig fram i tid.

Det kan också handla om samma transportsätt men du väljer inte den avgången som kommer fram precis innan du behöver vara framme utan åker med avgången innan.

Detta kan verka slöseri då man för det mesta naturligtvis kommer fram som planerat, men det brukar ändå inte vara spilld tid eftersom man ofta kan utnyttja tiden som den längre resan tar, eller tiden som man har på plats innan man behövde vara framme till att arbeta, läsa eller uträtta något annat ärende.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply