Denna vecka var det soligt och fint både måndag och tisdag. Det börjar kännas att våren börjar koppla greppet. Det var flera som började fundera på grillpremiär. Men de flesta anställda blev ändå sittande inomhus på jobbet både måndag och tisdag. Förutom lärarna då som hade påsklov.  Men kontorsråttorna kunde på sin höjd titta ut genom fönstret och även ta en långlunch i solen.  Och slappa framför datorn, men inte gå ut för då ser det ju inte ens ut som man arbetar. Men sedan på onsdagen verkade det vara flera som fått ändan ur vagnen och hunnit gå lite tidigare från jobbet och både hunnit köpa grillkoll och fläskkotlett. Jag såg två av mina grannar stående med höga lågor från grillen. Det var bara det att nu hade det börjat regna så upplevelsen såg inte lika behaglig ut som man hade kunnat tänka sig.

Om man är egen har man iallafall möjligheten att ta en dag ledig när vädret eller andra omständigheter är sådana. Även om man inte får betalt. Och visst man kan ju ha vara uppbokat även som egen företagare. Och visst det är många anställda som tar och sjukskriver sig ett par dagar utan att vara sjuka för att vara lediga, men om man nu ska vara ärlig.

Och jag själv då. Ja jag satt naturligtvis också framför datorn både måndag och tisdag. Tanken om grillen slog även mig men jag hade fullt upp så jag hade inte ens fått fram grillen frampå onsdagen. Så det blev pizza framför tv:n, tittandes på Anna Skippers du är vad du äter. Vilket iof. passade bra med hänsyn till vädret. Och nu är det helg och alla anställda får ledigt. Själv har jag en hel del att göra. För som sagt de arbetsuppgifter man har som anställd är bara en bråkdel av vad man har som företagare om man ska uppnå samma inkomst. Iaf. innan man uppnåt en fast passiv inkomst eller en återkommande kundstock.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply