Kreativitet kan definieras som inställningen och vanan att göra saker på nya sätt för att göra en postiv skillnad.

Kreativitet är inget som kommer av sig själv utan det första man bör fråga sig är var och när man känner sig kreativ.  Det kan t.ex. vara i joggingspåret tidigt på morgonen, i en skön fåtölj sent på natten, eller i en liten båt på sjön.

Det är också viktigt att ta sig tid och energi att tänka stort och kreativt för att fundera ut något större och annorlunda. Avsätt tid i kalendern till att komma med nya ideer och se över utvecklingen i stort.

Verktyg för kreativitet

 1. Attityd
  Positiv. Ha en postitiv attityd
  Obekvämt exalterad. Utmana sig själv lite mer än vad som känns bekvämt.
  Avslappnad. Vad är det värsta som kan hända? Fungerar inte plan A finns det 24 bokstäver till i alfabetet.
  Ha kul.
 2. Inspiration
  Varifrån får du inspiration?
  En mentor, virtuellt team, kurser online, inspirationsföreläsningar, anmäl dig som lärare eller volontärarbetare inom något helt nytt område, månadslunch med någon intressant person, dela med dig av vad du gör, sammanfatta din verksamhet på en sida, planera en tänkt överlämning av verksamheten etc etc.
 3. Process
  Utmaning
  – Definiera utmaningen. Gör den 10 x större och 10 x snabbare (för man lyckas ju inte med allt) Sikta mot stjärnorna så kommer man iaf. till trädtopparna
  Lösning
  – Vad är lösningen på utmaningen. Tänk dig att du har alla tänkbara resurser tillgängliga för att lösa problemet, rådfråga en superhälte, gud eller en expert. Vad skulle de svara?
  Support
  – Vad krävs? Digital teknik, pengar, personer, myndigheter, kommun, företag
  Story
  – Beskriv utmaningen och lösningen i en fängslande story. Stora ideer är lättare att genomföra än små och mediokra ideer.
  Gör saker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply