Även de mest slipade äffärsmän och storföretag gör tabbar då och då.
En av de mest omtalade tabbarna gjordes av Gerald Ratner. Hans uttalande har blivit så omtalat att uttrycket ”göra en Ratner” har myntats för ett uttalande som nedvärderar ett företags produkter eller kunder.

Det var alltså år 1991 som smyckesbutikgrundaren Gerald Ratner i ett tal bekände att det hans butiker sålde var ”fullständig skit”. Ratner sa: ”Vi gör också kristallglas sherry dekantrar komplett med sex glas på en försilvrad bricka som din butler kan servera dig drycker på. allt för £ 4,95. Folk säger ”Hur kan du sälja det för ett lågt pris? Jag säger, för att det är totalt skit. ”
Syftet med talet var att lägga in några skämt när han talade inför en förnäm publik på Royal Hall men det snappades naturligtvis upp av journalister och hans bekännelse ledde till att försäljningen kollapsade innan kedjan sedan döptes om och Ratner avsattes från styrelsen.

Ratner berättar i en intervju att det tog 7 år för honom att återhämta sig efter denna kris, men han gav inte gett upp och driver nu en framgångsrik smyckesbutik på nätet.

Några exempel på företagsledare som gjort en Ratner:
Bussföretagets Diligens vd Keith Cochrane, påstås jämfört amerikanska bussresenärer med slödder i den amerikanska tidskriften Forbes. Diligens förnekade kraftfullt anklagelsen, men aktien föll från 73p till 69p på några dagar.

Tidigare Newcastle United direktörerna Freddie Shepherd och Douglas Hall beskrev en gång kvinnliga fans som ”hundar” och sade att klubbens skjortor som såldes för £ 50 bara kostade £ 5 att göra.

Virgins Sir Richard Branson sa en gång till en journalist: ”Vet du varför vi byter namn på Virgin Trains?  Because they are  f **** d?.”

I maj 2002 sade vd:n för lotterioperatören Camelot, Dianne Thompson att att spelarna hade nästan ingen chans att vinna jackpotten och skulle ha riktigt tur bara för att vinna några kronor. Ikeas koncernchef Anders Dahvig erkände i februari 2001, att Ikea butiker, särskilt på helger, var ”skrämmande”.

Se fler mardrömmar i affärsvärlden.
http://urplay.se/168738
http://urplay.se/168737
http://urplay.se/168737

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply